Talent Acquisition – vad det är och hur det används

Talent Acquisition är en metod för att sourca, identifiera, locka, intervjua, anställa och slutligen introducera kvalificerade kandidater till en organisation eller företag. Talent Acquisition finns ofta inom ett företags HR- eller personalavdelning, men rollen kan även finnas på rekryteringsbolag.

Vad gör en Talent Acquisition Specialist?

Gemensamt för rollen är att de har som uppgift att lösa företagens kompetensbehov och på så sätt hjälpa dem att kunna nå upp till sina affärsmål.

Genom att identifiera, kontakta, bedöma och slutligen anställa kvalificerade kandidater säkrar Talent Acquisition Manager och Specialist att företag matchar rätt person till rätt roll. Läs mer om hur Worko jobbar med att rekrytera talanger här.

Tre tips för att lyckas med Talent Acquisition:

  1. Som regel värderar kandidater olika saker. Idag räcker det inte med att skryta om varför man är en fantastisk enhet, avdelning eller arbetsgivare i en platsannons. Att arbeta med storytelling är ett lika kraftfullt verktyg inom försäljning och ledarskap som inom rekrytering. Parallellt med att vi snabbt levererar intervjuer så bygger Worko också din avdelnings och företags employer brand, och hjälper dig att lyfta fram vilka ni är och förmedlar ert företags unika budskap och erbjudande i kontakt med hundratals kandidater. Efter tusentals genomförda rekryteringar så vet vi vad kandidaterna lockas av för att vilja gå på en intervju.
  2. I många fall påbörjas processen att rekrytera en ny medarbetare först efter att behovet har uppstått. Med vår långa erfarenhet inom rekrytering vet vi på Worko att det är på tok för sent. Se därför till att arbeta proaktivt och identifiera framtida kompetensbehov genom att återkommande se över vilka kompetenser som företaget saknar i dagsläget och vilka kompetenser som måste tillgodoses framöver. Med Worko:s proaktiva rekryteringstjänst träffar du löpande kandidater som vi redan har valt ut utifrån deras kompetensnivå och tillgänglighet.
  3. Se till att avsätta extra resurser och tid för de roller som har visat sig vara svårare att fylla, exempelvis för att det finns färre kvalificerade kandidater eller råder hög konkurrens på arbetsmarknaden gällande den kompetensen du söker. Se till att ditt företag är redo och sätter igång med rekryteringen i tid för att säkerställa att ditt företag verkligen hitta rätt kandidat för rollen. Att kontakta ett rekryteringsbolag som sitter på ett brett nätverk av kandidater kan vara en god idé. Worko har lång erfarenhet från många olika branscher, bland annat IT- och byggbranschen. Vår erfarenhet förstår vi vilka unika utmaningar just ert företag står inför.

Kontakta Worko för att ta reda på hur vi kan hjälpa just ditt företag att hitta talanger!