IT-rekrytering – Vi hittar kandidaterna som tar ditt företag till nya höjder

Låt oss berätta hur vi kan hjälpa er med ert rekryteringsbehov inom IT.
Prata med Marcus

Vill du hitta de perfekta kandidaterna och rekrytera duktiga nya kollegor inom IT? Den tekniska utvecklingen accelererar fort och som IT-företag gäller det att hänga med i de förändringar som sker. Dagens kandidater är medvetna om vilka möjligheter som finns på marknaden, de känner till sitt värde och ställer högre krav. Därför har det också blivit allt svårare att rekrytera utan hjälp. Hitta och rekrytera ditt företags nya stjärnor tillsammans med Worko.

Rekrytera IT-personal med rätt kompetens

Behöver ditt företag hjälp med rekrytering inom IT? Kom ihåg att inflödet av kandidater alltid ska vara anpassat efter årets totala rekryteringsbehov. Fundera över om du haft ett inflöde av rätt sökande de senaste tre månaderna som möter ert totala behov för året, eller om detta är något som bör förbättras. Worko hjälper just ditt företag skapa de förutsättningar som krävs för att nå framgång. 
De kandidater ditt företag behöver vid rekrytering sitter ofta redan i anställningar och uppdrag. Däremot kan hela 82% av dessa tänka sig att söka sig vidare till andra företag om de får ett erbjudande som lockar. På Worko har vi ett brett nätverk av passiva kandidater inom IT. Genom att anlita oss kommer du i kontakt med dessa innan de börjat söka sig vidare på egen hand.

av kandidaterna inom IT som finns ute på marknaden, kan däremot tänka sig att gå vidare i karriären om de hittar något som är bättre.

82%

Så hjälper Worko dig lyckas med din IT-rekrytering 

När våra kunder möter nya utmaningar ställs krav på andra metoder, processer och ett förnyat tankesätt. Här är det viktigt att vara proaktiv och att planera rekryteringen för det kommande året istället för efter det behov du råkar ha för stunden. Kandidaterna byter jobb enbart när tajmingen är rätt. Därför är det viktigt att kontinuerligt och löpande jobba med rekrytering. Inflödet av kandidater ska vara anpassat efter årets totala behov av rekrytering. 

Här är en god kommunikation mellan oss och våra kunder viktig. Detta för att vi ska kunna förstå vad du har att erbjuda och på vilket sätt ditt företag ska kunna anställa de bästa nya kollegorna. Med ett bra och nära samarbete lär vi känna ditt företag och era förutsättningar. 

Vi arbetar datadrivet. Bland annat i form av visualisering av kundens kandidatpipe. På det sättet stöttar vi våra kunder i deras planering och tillväxtmål, samtidigt som våra kunder säkerställer att de har leveranskapacitet på plats i tid.

Vi hjälper dig att hitta rätt kollegor, bygga fina relationer och boka intervjuer med en noga utvald målgrupp. Genom vår unika tillgång till passiva kandidater kan vi hitta, kvalificera och individanpassa din rekrytering. 

Worko finns med dig och stöttar genom hela processen. Då vi är tredje part får vi ta del av information som du inte får. Information som är viktig för att du ska kunna ta dig hela vägen till anställning av rätt personal. Datan vi samlar in visar er hur du kan fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare. Vi hjälper dig även att justera innehållet under intervjuerna, baserat på de sökandes preferenser. Kika gärna på nedan video som snabbt förklarar vårt unika arbetssätt, och hur vi kan hjälpa dig lyckas med din rekrytering!

Under en IT-rekrytering ser vi så klart till att kontakta rätt jobbsökande men också ett tillräckligt stort antal kandidater. Målet är att förväntningarna ska stämma överens med hur anställningen blir i praktiken. Läs mer om hur ett samarbete med Worko går till här. Är du nyfiken på att läsa om rekrytering inom IT? På rekryteringbloggen finner du mer!

En tydlig rekryteringsprocess är A och O

Vi har tagit fram den optimala arbetsprocessen för samarbete mellan kund och leverantör. Med hjälp av denna process skapar vi bästa möjliga rekrytering inom IT. 

Processen börjar alltid med en workshop där vi går igenom din organisations behov. Vi genomför också en grundlig analys av hur organisationen fungerar för bästa möjliga förutsättningar vid rekrytering. Därefter kartlägger vi den optimala målgruppen för lämpliga kandidater. Vi är där kandidaterna är och vårt stora nätverk har växt kontinuerligt sedan 2011. 

Nu är det dags för att leta reda på och kontakta relevanta personer för att sedan fortsätta med en kontinuerlig återkoppling. Eftersom jobbsökande inom IT-rekrytering är en svårflörtad grupp, är vi alltid noga med att hålla uppe en tät kontakt och tydligt förmedla fördelarna med att börja jobba hos er. Vi kvalificerar de sökande på ett unikt sätt vilket innebär att bara de allra bästa går vidare till intervju. 

När kandidaterna valts ut hjälper vi dig att boka in intervjuerna. Du och dina medarbetare genomför sedan dessa på egen hand men kan alltid ta hjälp av oss vid behov. Efter att intervjuerna är genomförda sköter vi rådgivning och uppföljning. Med andra ord ser vi till att din IT-rekrytering fungerar så smidigt som möjligt. 

Då ska du anlita ett företag som hjälper dig med din IT-rekrytering 

Funderar du över om det är dags för dig att anlita ett rekryteringsföretag som hjälper dig med din IT-rekrytering? Om du behöver vår hjälp eller inte, beror till att börja med på vilken tjänst det är som ska tillsättas. Men också hur ditt företags rekryteringsteam ser ut. Gäller det en mer svårtillsatt tjänst kan vi vara till stor hjälp med våra specialkunskaper inom just IT.

Har du redan en rekryteringsfunktion på företaget samarbetar vi gärna med denna för att hjälpa till med det som du och dina medarbetare inte klarar av eller hinner med. Även vid enklare tjänster kan det vara en fördel att anlita oss på Worko. Detta för att rekryteringen inom IT ska fungera så bra som möjligt, men också för att du ska kunna fokusera på andra viktiga delar av verksamheten. 

Allt fler företag behöver IT-kompetens

Behovet av IT-kompetens blir allt större på marknaden vilket såklart också har lett till att många företag idag arbetar med just IT-rekrytering – även företag som inte har IT som sitt kärnområde. En bred variation av företag söker sig till oss för att få hjälp och vi märker ett växande intresse för vår tjänst. Kompetenser som ofta efterfrågas är bland andra:

Bristen på kompetens har också lett till att det idag är viktigare än någonsin att satsa på sin rekrytering inom IT. Oavsett om du behöver hjälp med IT-rekrytering i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala eller någon annanstans i Sverige så finns vi på Worko där för dig. Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret längre ner på sidan så hör vi av oss!

Ta hjälp av Worko för en optimal rekryteringsprocess och de bästa kandidaterna 

Vi hjälper dig att hitta de bästa kandidaterna för rätt typ av IT-jobb. Det kanske låter självklart, men vi är säkra på att det behövs en expert för att hitta specialister. Vi anpassar våra lösningar efter ditt företag och vägleder er genom hela processen. Våra processer för rekrytering är alltid individanpassade. Vi hjälper dig oavsett om du behöver stöttning genom hela processen eller enbart vid vissa delar. Tillsammans med Worko hittar du nya kollegor vilka kommer lyfta ditt företag till nya höjder. Har du vidare funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vi jobbar rollanpassat med varje uppdrag

Vi jobbar med produktbolag, IT-avdelningar och konsultföretag. I över 10 år har vi byggt vårt nätverk och vår kandidatdatabas.

Så har vi hjälpt andra

2018 fattade West Code beslut om att växa

Skyddar din organisations digitala liv. West Code är experter på att analysera och förhindra cyberhot. West Code Solutions AB grundades 2014 av tre civilingenjörer från KTH. Efter 15 år i branschen kände vi att vi vill förnya sättet att leverera säkerhetsutveckling. Vår breda och djupa kompetens från utveckling, med höga krav på hastighet och kvalité… Read more

Bouvet samarbetar med Worko för att nå de vassaste kandidaterna

Efterfrågan på kompetens inom IT är stor – samtidigt som de bästa talangerna oftast redan sitter på bra och trygga jobb. IT-konsultbolaget Bouvet arbetar tillsammans med Worko för att locka till sig de bästa kandidaterna med hjälp av proaktiv rekrytering. – IT-kompetens är en arbetskraft som är attraktiv, så vi konkurrerar med många andra företag… Read more

Ökat byggande men brist på kompetens

Ramboll fick ständigt förfrågningar av kunder men hade brist på kompetens Under perioden 2015 fram till idag har marknaden varit stark för teknikkonsulter. Efterfrågan på konstruktionstjänster var hög från privata och offentliga beställare eftersom bostäder, kommersiella fastigheter och industrier skulle byggas i en hög takt för att möta samhällets behov. En brist på kompetens och… Read more