IT-rekrytering i Malmö

Vill du rekrytera ny kompetent IT-personal i Malmö? Då har du hittat helt rätt. Vi på Worko arbetar nämligen med rekrytering inom IT i Malmö och över hela Sverige. I takt med att bristen på kompetens inom IT växer, har rekryteringsprocessen kommit att bli allt mer utmanande. Idag krävs en ordentlig insats för att hitta rätt kandidater. Låt Worko hjälpa dig med din IT-rekrytering i Malmö.

Att anställa personal till svårrekryterade IT-tjänster med hjälp av rekryteringsföretag

Att jobba proaktivt och löpande med rekrytering är viktigt för att du ska kunna anställa rätt kompetens i tid – framförallt när det kommer till svårrekryterade IT-tjänster. Se till att bredda dina vyer. Leta efter duktiga kandidater över hela landet, eller kanske till och med globalt. Ett brett kontaktnät är viktigt. 

Vänd dig till Worko för att hitta den kompetens inom IT som det idag råder brist på. Vi erbjuder en genomgående hög leveranssäkerhet, oavsett var i landet du planerar att rekrytera. Trots de utmaningar som kommer med IT-rekrytering i Malmö hittar vi dina perfekta kandidaterna på olika platser i Sverige. Detta tack vare en väl genomarbetad rekryteringsprocess och ett brett kontaktnät som gör det möjligt för oss att veta vart vi ska leta och när. 

Så lyckas du med din IT-rekrytering i Malmö 

Att rekrytera inom IT i Malmö kan vara utmanande. Som rekryterare behöver du idag göra mycket mer än att enbart lägga ut en annons och intervjua sökande. IT-rekrytering kräver både tid, resurser och kunskap för att rätt kompetens ska anställas. 

I Malmö krävs även god lokalkännedom. Detta är Sveriges tredje största stad och en viktig marknad för många IT-företag – konkurrensen om de bästa kandidaterna är hög. 

Vi på Worko hjälper dig hitta rätt kompetens, bygga fina relationer och boka intervjuer med en noga utvald målgrupp. Tack vare vår unika tillgång till passiva kandidater kan vi hitta, kvalificera och individanpassa din potentiella målgrupp. Vi arbetar kompetensbaserat för att hitta de kandidater som besitter den kompetens som kommer ta ditt företag till nya höjder. Läs mer om varför du ska arbeta kompetensbaserat här

Vikten av en tydlig rekryteringsprocess 

När du rekryterar inom IT är det viktigt med en genomarbetad rekryteringsprocess. Vi på Worko har tagit fram en optimal process för gynnsam rekrytering från början till slut. 

  • Workshop 

Processen börjar alltid med en workshop där vi går igenom din organisations behov. Här genomförs även en grundlig analys av hur organisationen fungerar så att vi kan skapa bästa möjliga förutsättningar vid rekrytering. 

  • Kartläggning

Vi kartlägger därefter den optimala målgruppen med lämpliga kandidater. Vårt fokus är att vara där jobbsökande är och utveckla vårt stora nätverk som vuxit kontinuerligt sedan 2011. 

  • Hitta, kontakta och återkoppla

Nu är det dags för att leta reda på och kontakta relevanta kandidater för att sedan fortsätta med kontinuerlig återkoppling. Jobbsökande inom IT är en svårflörtat grupp. De vet hur eftertraktade de är och ställer därför höga krav. Här är det viktigt med regelbunden kontakt och återkoppling för att tydligt förmedla fördelarna med att börja jobba på ditt företag. 

  • Kvalificera sökande

Vi kvalificerar kandidaterna på ett unikt sätt. Här är det enbart de bästa som går vidare till en intervju. 

  • Boka och genomföra intervjuer 

Vi hjälper dig boka in intervjuer som du och dina medarbetare sedan genomför på egen hand. Kom ihåg att vi alltid finns nära till hands om ni behöver hjälp eller vägledning. 

  • Rådgivning och uppföljning 

Efter intervjuerna sköter vi rådgivning och uppföljning – vi ser till så att du inte går miste om de bästa kandidaterna. 

Frågor och svar om IT-rekrytering i Malmö 

Varför är det svårt att rekrytera inom IT i Malmö?

Att rekrytera inom IT i Malmö har inte alltid inneburit den utmaning som det gör idag. Kompetensbristen har under en tid varit påtaglig i både Göteborg och Stockholm, men Malmö har klarat sig bra under flera år. Nu går det däremot att se att kompetensbristen satt sina spår även här. 

Hur ska jag arbeta med IT-rekrytering i Malmö? 

Du ska hitta de bästa kandidaterna med rätt kompetens. Då krävs ett stabilt kontaktnät, att du vet vad du ska leta efter och att du breddar dina vyer. Du ska också veta hur du lockar kandidater till just ditt företag och hur du håller dem kvar genom hela rekryteringsprocessen. 

Behövs experthjälp för att jag ska lyckas med min rekrytering?

I och med att IT-rekrytering kommit att bli en allt större utmaning väljer många företag att ta till experthjälp. På Worko vet vi hur vi ska gå tillväga för att rekrytera de bästa kandidaterna till just ditt företag. 
Har du vidare funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss. Hoppas vi hörs snart!