Rekrytering i Stockholm

På Worko är vi specialister inom rekrytering, med fokus på IT- och byggbranschen. Vi vet hur rekrytering fungerar i Stockholm och våra professionella rekryterare arbetar dagligen med att hjälpa företag anställa rätt kompetens. För att lyckas med din rekrytering krävs kunskaper kring hur processen ska gå till och hur kandidaterna fungerar. Worko kan hjälpa dig bli den mest eftertraktade arbetsgivaren på marknaden. Vi guidar dig till framgångsrik rekrytering i Stockholm.

Så fungerar rekrytering i Stockholm 

Att rekrytera i Stockholm kan vara utmanande eftersom det finns så extremt många aktörer. Därför är det extra viktigt för dig som driver ett företag i Stockholm att ta hjälp av ett rekryteringsbolag när ny personal ska anställas. Worko fokusera dessutom på proaktiv rekrytering, så att du kan tillsätta rätt kompetens precis när den behövs som mest istället för att vänta ut en lång rekryteringsprocess.

I dagens digitala landskap krävs mer omfattande kunskaper än tidigare för att nå ut till rätt målgrupper. Ska du arbeta med rekrytering i Stockholm är det extra viktigt med goda kunskaper om den marknad du är verksam inom. Det räcker inte med att annonsera i traditionella jobbkanaler och kontakta kandidater. Du måste arbeta med proaktiv rekrytering och ständigt hålla igång dialoger med potentiella sökande. Det kan vi hjälpa dig med. 

Hur ser en vanlig rekryteringsprocess ut?

En bra rekryteringsprocess är mycket viktig när du ska rekrytera ny personal till ditt företag i Stockholm. Bland annat för att du ska kunna hitta kandidater med rätt kompetens, men också för att han eller hon ska kunna besluta sig för om rollen är av intresse eller inte. En välfungerande rekryteringsprocess engagerar kandidaten i företaget.  

Rekryteringsprocessen ser olika ut beroende på bransch och marknad. Rekryterar du inom IT-branschen i Stockholm där konkurrensen är stor är det viktigt att engagera kandidaterna genom hela processen. Dessutom är kandidaterna inom IT-branschen för det mesta passiva. Mer tid behövs läggas på att aktivt leta efter och kontakta kandidater istället för att annonsera och screena ansökningar. 

Följande steg inkluderas i de flesta rekryteringsprocesser: 

  • Undersöka behov
  • Formulera en kravprofil
  • Marknadsföra
  • Ta emot ansökningar
  • Genomföra urvalsmetoder (Exempelvis cv-granskning, intervju och referenstagning)
  • Fatta beslut utifrån det underlag som tagits in om kandidaterna
  • Anställa 

Hur fungerar ett rekryteringsföretag?

Rekryteringsföretag har som syfte att hjälpa dig uppnå en effektiv och framgångsrik rekryteringsprocess. Worko bedriver en av Sveriges mest innovativa rekryteringstjänster där vi hjälper våra kunder hitta lämpade kandidater – vi tar kontakt och behåller kontakten. Vi har dessutom tillgång till information om när de mest intressanta kandidaterna kan tänka sig att byta jobb. På så sätt kan vi alltid erbjuda en kandidatbank med passande kompetens till ditt företag. 

Genom att ta hjälp av Worko sparar du värdefull tid som du istället kan lägga på andra projekt inom företaget. Något som är extra viktigt när du är verksam på en så konkurrenskraftig marknad som Stockholm. Vi kan dessutom hjälpa dig nå ut till fler. Faktum är att du med vårt arbetssätt når ut till i genomsnitt fem gånger fler än vad du gör genom traditionell rekrytering. Slutligen ser vi till att du har rätt kompetens tillgänglig vid rätt tidpunkt. 

Därför kan Worko hjälpa dig med din rekrytering i Stockholm

Att rekrytera i Stockholm är utmanande, oavsett om du är verksam inom IT-branschen, byggbranschen eller någon annan bransch. Vår vision är en genomgående hög leveranssäkerhet över hela landet. Vi är proffs på det vi gör och vet därför exakt hur vi ska hjälpa dig med din rekrytering i Stockholm. 

Ska du anställa inom IT- eller byggbranschen? Då är vi rekryteringsföretaget för dig. De flesta företag är idag i stort behov av IT-kompetens och att rekrytera inom IT är därför i regel utmanade. I Stockholm finns det dessutom en mängd attraktiva IT-företag, men också kompetenta kandidater som ställer höga krav. Kika gärna på nedan video som snabbt förklarar vårt unika arbetssätt, och hur vi kan hjälpa dig lyckas med din rekrytering!

Vi vet dessutom att de bästa kandidaterna inte alltid finns i Stockholm. Därför söker vi oss även utanför huvudstadens geografiska gränser för att handplocka de absolut bästa. Vi hittar kandidater som kanske aldrig skulle sökt sig till Stockholm på egen hand. Fyll i dina uppgifter nedan redan idag och påbörja ett samarbete. Du är såklart även välkommen att ringa oss på 08-598 514 00