Rekrytera UX/UI-designer

Jag hjälper er rekrytera er nästa UX/UI-designer.
Prata med Andreas

Digitaliseringen har medfört nya krav hos den moderna konsumenten varpå UX/UI-designers kunskaper blivit mycket eftertraktade. Genom att ligga steget före när ni rekryterar UX/UI-designer ökar du chansen för att hitta kandidaten som tar er användarupplevelse till en ny nivå.

UX/UI-designers ansvarar för design och implementering av alla upplevelser en användare har när de interagerar med ett digitalt verktyg, som en webbplats. UX/UI-designern arbetar nära marknadsföringsteam och designers för att säkerställa sömlös design och framgångsrik implementering av bästa praxis efter UX/UI på alla digitala plattformar.

En UX/UI-designer arbetar systematiskt för att lära känna kunden så bra som möjligt. De analyserar interaktionen mellan människa och teknik eftersom ett användarvänligt gränssnitt ofta är det som avgör om konsumenten väljer att köpa en produkt eller klicka sig vidare till en konkurrent.

Worko är specialiserade på att rekrytera UX/UI-designers i Sverige och Norge.  Vi har anpassat oss efter dagens rekryteringsklimat och använder oss endast av utarbetade proaktiva metoder för att leverera rätt kandidater när ni behöver dem. På så sätt stöttar vi er i det strategiska arbetet för att matcha resurserna och rekryteringen till ert företags tillväxtplan.

3 tips för att rekrytera UX/UI-designers

  • 1. Rekrytera proaktivt
    Proaktiv rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar för att få rätt kandidat på plats i tid jämfört med att starta rekryteringsprocessen först när en akut situation uppstår. Se till ert årliga kompetensbehov – vilka projekt, leveranser och förändringar står ni inför? Låt det styra er rekrytering för att få ett jämnt inflöde av lämpliga kandidater.
  • 2. Hör av er till potentiella kandidater kontinuerligt
    Eftertraktade UX/UI-designers har ofta redan attraktiva anställningar – därför är det ni som måste söka kontakt med dem. Hör av er löpande för att säkerställa att ert företag finns i deras medvetande och för att få koll på deras tillgänglighet. Även om tajmingen inte är rätt för stunden så kanske det finns ett intresse av att byta jobb längre fram.
  • 3. Skräddarsy jobberbjudandet utifrån kandidaterna
    UX/UI-designers känner till sitt värde på marknaden och har ofta redan trygga arbetsvillkor och bra förmåner hos sin befintliga arbetsgivare. För att attrahera kandidater behöver ni därför förstå deras preferenser och anpassa erbjudandet så gott det går.

Står du inför att rekrytera en UX/UI-designer rekommenderar vi att du använder dig av proaktiv rekrytering för att få koll på när de bästa kandidaterna kommer att finnas tillgängliga. Här förklarar vi mer om hur du rekryterar proaktivt inom IT.