Rekrytering av .NET-utvecklare

Låt oss berätta hur vi kan hjälpa er med ert rekryteringsbehov av .NET-utvecklare.
Prata med Tobias

Efterfrågan på .NET-utvecklare fortsätter att öka i takt med teknikens ständiga framsteg. Samtidigt har det kommit att bli en allt större utmaning att attrahera talanger inom området. Genom att rekrytera proaktivt och skräddarsy jobberbjudanden tillsammans med Worko, skapas betydligt bättre förutsättningar vid rekrytering. 

Vad är .NET? 

Till skillnad från exempelvis Java som är ett programmeringsspråk, är .NET en plattform fylld med olika tekniker. Tekniker som används för att utveckla programvaror och appar, i många fall för Microsoft. 

Idag används .NET som ett slags ramverk kallat .NET Framework. Ramverket kan liknas vid en ny möbel som kommer med vissa färdigmonterade delar. När du använder .NET försvinner onödig kod. Detta innebär i sin tur att du som utvecklare slipper skriva en lika stor mängd kod när du programmerar. 

Vad gör en .NET-utvecklare?

.NET-utvecklare har ett av IT-sektorns mest innovativa uppdrag och besitter en avancerad teknisk kompetens. Deras kunskaper utgör en värdefull tillgång för att driva organisationens utveckling framåt. .NET-utvecklare arbetar mycket med backend men även en del frontend. De utvecklar databaser, hanterar molnlagring samt designar och utformar programvaror, hemsidor och appar. Man skulle även kunna säga att tjänsten präglas av problemlösning och kodning. Tillsammans med sitt utvecklingsteam hittar de sedan lösningar för att på bästa sätt kunna genomföra ett aktuellt projekt. 

Bland mycket annat, utvecklar .NET-utvecklare programvaror och applikationer som kan användas på exempelvis smartphones, surfplattor och datorer. De kodar ofta i programmeringsspråket C#. Ett språk som främst används vid utveckling av appar och spel till Windows och mobila enheter. 

För att vara lämplig rollen som .NET-utvecklare bör kandidaten tidigare ha jobbat med Frontend-ramverk så som Angular, React eller Vue.js.NET Blazor AWS / Azure / Google Clouds CD / CI SCRUM, RUP, UML eller liknande arbetsmetoder.

Worko är specialiserade inom IT-rekrytering och är därför duktiga på att rekrytera .NET-utvecklare i Sverige. Vi har anpassat oss efter dagens rekryteringsklimat och ligger alltid steget före traditionella rekryteringsföretag. Detta tack vare proaktiva metoder för att leverera rätt kandidater inom data och engineering. Vi stöttar företag i det strategiska arbetet för att matcha resurserna och rekryteringen till företagets tillväxtplan. 

Läs mer om rekrytering inom IT för bättre förståelse för vad som krävs av dig som rekryterare. 

Kunskaper efter en utbildning till .NET-utvecklare

Vid en utbildning till .NET-utvecklare ges kunskaper i det som branschen efterfrågar, så att det är möjligt att få en anställning direkt. Efter utbildningen har den examinerade kunskaper i:

 • Objektorienterad programmering i C#.
 • Optimering av säkra databaser och molntjänster.
 • Analys, planering och leverans av säkra appar.
 • Webbutveckling – frontend och backend.
 • Ramverksutveckling och algoritmer.
 • Produktion och leverans av mjukvara till slutkund.
 • Arbetsprocesser, kvalitetskriterier och verktyg inom agilt projektarbete.
 • Implementering, versionshantering och test av appar.
 • Kunskap om angränsande områden så som UX, HCI och CSCW.

3 tips för att rekrytera .NET-utvecklare

 • 1. Rekrytera proaktivt
  Proaktiv och kompetensbaserad rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar att få rätt utvecklare på plats i tid. Detta jämfört med att rekryteringsprocessen kommer igång först när ett behov av kompetens uppstår. Kolla över ditt årliga kompetensbehov – vilka projekt, leveranser och förbättringar står du inför? Låt detta styra din kompetensförsörjning för att få ett jämnt inflöde av lämpliga kandidater. 
 • 2. Hör av er till potentiella kandidater kontinuerligt
  Eftertraktade .NET-utvecklare har ofta redan attraktiva anställningar – därför är det du som måste söka kontakt med dem. Hör av dig löpande för att säkerställa att ditt företag finns med bland deras alternativ. Även om tajmingen inte är rätt för stunden kanske det finns ett intresse av att byta jobb längre fram.
 • 3. Skräddarsy jobberbjudandet utifrån kandidaterna
  .NET-utvecklare känner till sitt värde på marknaden och har ofta redan trygga arbetsvillkor och bra förmåner hos sin befintliga arbetsgivare. För att attrahera kandidater behöver du först förstå vad som efterfrågas och anpassa erbjudandet så gott det går. Det är också viktigt att du rättar dig efter genomsnittslönen för en .NET-utvecklare.

Att attrahera kandidater inom bristyrken är utmanande. Därför rekommenderar vi alltid att du ser över din strategi för rekrytering. Läs om hur Worko rekryterar strategiskt inom IT-sektorn.

Behöver du hjälp med att rekrytera en .NET-utvecklare till ditt företag? Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!