Det här är varför du inte får in rätt kompetens på ditt företag

Du känner säkert igen dig: du behöver utöka din personal, men kandidaterna med rätt kunskaper är inte tillgängliga, och de som är tillgängliga har inte rätt kunskaper. En omöjligt situation! utbrister du och slår huvudet i väggen. På detta svarar vi på Worko att det inte alls är omöjligt – det kräver bara ett nytt tillvägagångssätt.

Anledningen: fel approach

Det du behöver ta hänsyn till är att det just nu är kandidatens arbetsmarknad. Den passiva kandidaten utgör hela 85 % av marknaden – en solklar majoritet. Denna typ av kandidat är öppen för nya möjligheter i karriären och kan tänka sig att byta arbetsgivare om rätt erbjudande dyker upp, men söker inte jobb aktivt. En gammal hederlig platsannons är därför ett utdaterat tillvägagångssätt när det kommer till rekrytering: den når endast en knapp sjättedel av alla potentiella kandidater.

Passiva kandidater är ofta extremt eftertraktade talanger. Hög konkurrens i kombination med kompetensbrist gör att det just nu är kandidaten som sitter i maktpositionen: de är väl medvetna om sitt värde och har aldrig långt till nästa erbjudande, eftersom de blir bombarderade av rekryterare varje vecka. Därför tvingas arbetsgivarna byta metod i sin rekrytering: företagen måste sälja in sig själva hos kandidaten för att locka dem till sig, istället för tvärtom.

Glappet som gör att du och dina drömkandidater aldrig möts

Vi frågade över 8600 av våra kandidater vad de tycker är viktigast och mest avgörande för att de ska vilja byta jobb, och de svarade så här:

Vi frågade också 480 svenska arbetsgivare inom IT- och byggbranschen vad deras största utmaning inom rekrytering är. Deras svar speglar väldigt tydligt att det är kandidatens marknad och hur svårt det är att få in tillräckligt många kandidater i nuläget:

Resultaten visar tydligt att trots den nya trenden att jobba på distans och den alltid lika aktuella frågan om lön och förmåner, så prioriterar betydligt fler kandidater de mjuka värdena som skapar en trivsam vardag. Att få jobba med något som utmanar oss i en miljö där vi mår bra är i slutändan mer värdefullt än pengarna på banken.

Samtidigt ser vi att arbetsgivarnas största problem är att hitta tillräckligt många kandidater med rätt kompetens. Glappet mellan tillgängliga kandidater och arbetsgivare med rätt approach i sin rekrytering är påtagligt. Det är viktigt att komma ihåg att passiva kandidater oftast redan har ett jobb de trivs med, vilket innebär att de behöver det lilla extra för att ta beslutet, och företaget behöver spetsa sitt erbjudande.

Börja sälja innan första intervjun

För att lyckas få in nya topptalanger behöver du ta fram ett tilltalande helhetserbjudande för framtida och nuvarande anställda, och presentera detta till kandidaten redan vid första kontaktpunkten för att kunna locka dem till att vilja komma på intervju. Detta flirtande med potentiella kandidater kallas employer branding, och innefattar allt som företaget står för. Detta marknadsförs mot både kunder och kandidater, och ger er en chans att på ett subtilt och tydligt sätt berätta för världen vilka ni är och vad ni gör. Här kan också nyfikna kandidater lära sig om företaget på egen hand.

Kort och gott: så lyckas du

För att lyckas med rekryteringen behöver du alltså sälja in dig hos kandidaten, göra dig attraktiv som arbetsgivare och erbjuda mer än en god lön i ert EVP. Så skapar du en riktigt bra grund, men vill du ta till ytterligare åtgärder kan du också anlita en extern rekryteringsspecialist.

Vi på Worko är experter på området – låt oss hjälpa dig!

Vi på Worko har sysslat med rekrytering i över 10 år. Vår marknadsresearch och vår erfarenhet har gjort att vi fått en klar bild av detta tydliga maktskifte på arbetsmarknaden och vi har anpassat vårt arbetssätt därefter. Vårt uppdrag nu är att hjälpa arbetsgivare att lyckas med sin rekrytering trots den höga konkurrensen, genom proaktiv och långsiktig kompetensförsörjning. Ta hjälp av oss för att lyckas resurssätta dina kompetensbehov – kontakta oss och boka in en kostnadsfri konsultation!

Vill du läsa mer om hur du kan lyckas med din rekrytering? Hämta hem vår guide till hur du lyckas rekrytera på en tuff kandidatmarknad – helt utan kostnad!