Så skapar du ett vinnande team på jobbet

Efter en utmanande tid under pandemin kan det vara extra viktigt att motivera medarbetarna och öka sammanhållningen i arbetsgruppen. Chefer inom arbetslivet kan hämta mycket inspiration från idrottsvärlden gällande synen på ledarskap och förmågan att bygga upp starka lag som tillsammans kämpar mot gemensamma mål.

Enligt ett längre reportage för tidningen Chef kan arbetslivets chefer hämta mycket inspiration från idrottsvärlden. Bland annat säger Philip Haglund, VD för appföretaget Gimi och även före detta fotbollsspelare:

– Jag fattar inte varför bolag med stora resurser inte jobbar mer med mental träning. I ett fotbollslag med tjugo spelare finns alltid minst en mental tränare. Så tror jag inte att det ser ut i affärsvärlden. Jag tror att mental träning skulle få många att tänka på varför de gör det de gör, och vad de egentligen motiveras av.

Förutom mental träning identifieras andra nyckelfaktorer som länge använts i idrottsvärlden, t.ex. tillit, feedback och vikten av informella ledare.

Källa: Chefstidningen