Rekrytera testingenjör i Stockholm

Den största utmaningen när man ska rekrytera en testingenjör i Stockholm är att matcha företagets behov med kandidaternas tillgänglighet. Kraven på appar, hemsidor och IT-system blir allt högre vilket har lett till ett ökat behov av testingenjörer.

En testingenjör designar och implementerar testprocedurer. De ansvarar ofta för att utvärdera mjukvarufunktioner och utforma testprotokoll för att säkerställa att produkterna fungerar som avsett. De ansvarar även för att slutföra alla testprocedurer, föreslå prestandaförändringar och förbereda resultatrapporter för utvecklingsansvariga.

För att säkerställa en lyckad rekrytering av en mjukvarutestingenjör bör mjukvarutestingenjören ha avancerad kunskap om både design och teknik, ett gott öga för detaljer och ett genuint intresse för felsökning. En skicklig mjukvarutestingenjör bör kunna identifiera även de minsta bristerna i mjukvarudesigner och föreslå enkla men effektiva korrigeringar.

Worko är specialiserade på att rekrytera testingenjörer i Stockholm. Eftersom testingenjörer oftast är tillgängliga under en kort period (när de precis ska avsluta ett projekt) har vi utvecklat ett arbetssätt där vi kontaktar dem i god tid och matchar dem till nya projekt när de är tillgängliga.

Vi stöttar företag i det strategiska arbetet för att matcha resurserna och rekryteringen till företagets planering och tillväxtplan.

3 tips för att rekrytera testingenjör

 • 1. Arbeta proaktivt med rekrytering
  Idag är det viktigt att rekrytera proaktivt, utifrån det behov man vet kommer att uppstå. Tidigare kunde företag inom bygg starta sin rekrytering när behovet uppstod och kandidater tackade ofta ja till deras jobberbjudande. Detta är svårare idag när konkurrensen om kompetensen har ökat markant. Proaktiv rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar jämfört med att vara ute i sista stund. 
 • 2. Se till det årliga kompetensbehovet av testingenjörer
  Hur långt fram i tiden ska man då planera för att vara tillräckligt proaktiv i sin rekrytering av testingenjörer? Vi rekommenderar att man ser minst ett år framåt i tiden och rekryterar utifrån det årliga behovet. Ta såväl projekt, leveranser och eventuella förändringar inom bolaget, avdelningen eller på affärsområdet i beaktning. 
 • 3. Ha löpande kontakt med kandidaterna
  En förutsättning för att rekrytera proaktivt är att se till att det redan finns klara kandidater som är redo att börja jobba vid projektstart. Vi på Worko säkerställer detta genom att ha löpande kontakt med en stor mängd kandidater kontinuerligt under en längre tid.

  En potentiell kandidat kan vara mitt uppe i ett projekt, eller har precis bytt jobb, och är kanske inte intresserad av att byta arbetsplats just nu. Däremot kan det vara aktuellt när projektet är avslutat, eller när kandidaten har jobbat ett par år på den nya arbetsplatsen.

Vi på Worko har koll på när kandidaterna kan tänka sig att byta jobb, oavsett om det är nu, om ett par månader eller ett par år framåt i tiden. Läs mer om hur Worko jobbar med passiva kandidater här!