Rekrytera programmerare

Jag hjälper dig att ligga steget före med rekryteringen av programmerare.
Prata med Marcus

Programmerare kan jobba med både backend och frontend-system och är väldigt attraktiva på arbetsmarknaden. Vi hjälper er rekrytera rätt programmerare.

Programmerare kan ha väldigt olika bakgrunder och utbildningar. En del är helt och hållet självlärda, men idag efterfrågar de flesta arbetsgivare en utbildning från yrkeshögskola eller universitet.

Programmerare kan göra allt från att designa och skapa program, integrera system och mjukvara, analysera algoritmer, skriva systeminstruktioner, modifiera källkod, felsöka och underhålla operativsystem. En kandidat för denna roll bör förutom hög kodningsförmåga ha utmärkta kommunikationskills, bra uppgiftshantering och god förmåga att lösa problem.

Worko är specialiserade på att rekrytera programmerare i Sverige och Norge. Vi har anpassat oss efter dagens rekryteringsklimat och ligger steget före traditionella rekryteringsföretag. Worko använder sig av utarbetade proaktiva metoder för att leverera rätt kandidater inom programmering när ni behöver dem. Vi stöttar företag i det strategiska arbetet för att matcha resurserna och rekryteringen till företagets tillväxtplan.

3 tips för att rekrytera programmerare

  • 1. Rekrytera proaktivt
    Proaktiv rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar för att få rätt programmerare på plats i tid. (I stället för att starta rekryteringsprocessen först när en akut situation uppstår.) Se till ert årliga kompetensbehov – vilka projekt, leveranser och förändringar står ni inför? Låt det styra er kompetensförsörjning för att få ett jämnt inflöde av lämpliga kandidater.
  • 2. Hör av er till potentiella kandidater kontinuerligt
    Eftertraktade programmerare har ofta redan attraktiva anställningar – därför är det ni som måste söka kontakt med dem. Hör av er löpande för att säkerställa att ert företag finns i deras medvetande och för att få koll på deras tillgänglighet. Även om tajmingen inte är rätt för stunden så kanske det finns ett intresse av att byta jobb längre fram.
  • 3. Skräddarsy jobberbjudandet utifrån kandidaterna
    Programmerare känner till sitt värde på marknaden och har ofta redan trygga arbetsvillkor och bra förmåner hos sin befintliga arbetsgivare. För att attrahera kandidater till er behöver ni därför förstå vad som efterfrågas och anpassa erbjudandet så gott det går.