Rekrytera Mjukvarutestare

Låt mig berätta hur ni kan ligga steget före vid rekrytering av mjukvarutestare.
Prata med Isabelle

Kraven på appar, hemsidor och IT-system blir allt högre vilket har lett till ett ökat behov av mjukvarutestare. För att rekrytera mjukvarutestare i tid och hitta de som drivs av konstant utveckling är det viktigt att ligga steget före. 

Att det råder stor brist på mjukvarutestare är ett faktum. Hemsidor och program ska fungera på olika webbläsare och enheter, hantera många besökare utan att krascha och leva upp till förväntningar på användarvänlighet. Kontinuerlig kvalitetssäkring och underhåll kan vara det som avgör om affären når framgång eller inte, varpå mjukvarutestare blivit en självklar nyckelroll inom organisationer.

Mjukvarutestare jobbar med kvalitetssäkring, vilket kräver en god analytisk förmåga. De jobbar även med att ta fram fungerande lösningar som de ska kunna kommunicera vidare på ett pedagogiskt sätt för att driva komplexa samarbeten framåt. De måste kunna motivera när tester bör genomföras och vilka lösningar som kommer att förbättra upplevelsen av mjukvaran.

Worko är specialiserade på att rekrytera mjukvarutestare i Sverige och Norge. Vi har anpassat oss efter dagens rekryteringsklimat och använder oss endast av utarbetade proaktiva metoder för att leverera rätt kandidater när ni behöver dem. Vi stöttar er i ert strategiska arbete för att matcha resurserna och rekryteringen efter ert företags tillväxtplan.

3 tips för att rekrytera Javautvecklare

  • 1. Rekrytera proaktivt
    Proaktiv rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar för att få rätt testare på plats i tid jämfört med att starta rekryteringsprocessen först när en akut situation uppstår. Se till ert årliga kompetensbehov – vilka projekt, leveranser och förändringar står ni inför? Låt det styra er kompetensförsörjning för att få ett jämnt inflöde av lämpliga kandidater.
  • 2. Hör av er till potentiella kandidater kontinuerligt
    Eftertraktade mjukvarutestare har ofta redan attraktiva anställningar – därför är det ni som måste söka kontakt med dem. Hör av er löpande för att säkerställa att ert företag finns i deras medvetande och för att få koll på deras tillgänglighet. Även om tajmingen inte är rätt för stunden så kanske det finns ett intresse av att byta jobb längre fram.
  • 3. Skräddarsy jobberbjudandet utifrån kandidaterna
    Mjukvarutestare känner till sitt värde på marknaden och har ofta redan trygga arbetsvillkor och bra förmåner hos sin befintliga arbetsgivare. För att attrahera kandidater behöver ni därför förstå deras preferenser och anpassa erbjudandet så gott det går.

Vi kartlägger våra kunders kompetensbehov för hela verksamhetsåret för att lättare påbörja en rekryteringsprocess i god tid och minska risken för en felrekrytering. Vi håller en kontinuerlig kontakt med mjukvarutestare som kan vara intressanta för er i framtiden. Läs mer om hur du rekryterar proaktivt här.

Vill du få hjälp att möta bristen på mjukvarutestare? Kontakta oss!