Rekrytera Fullstack-utvecklare

Låt oss förklara mer om hur vi hjäper er att ligga steget före för att rekrytera rätt fullstack-utvecklare.
Prata med Enrique

Efterfrågan på Fullstack-utvecklare fortsätter öka i takt med teknikutvecklingens framfart. Att rekrytera fullstack-utvecklare har blivit en utmaning där traditionell rekrytering inte längre ger resultat. Därför hjälper vi er att utveckla er rekrytering och ligga steget före konkurrenterna.

En fullstack-utvecklare arbetar med  både frontend- och backend-utveckling och behöver ha avancerade kodningsfärdigheter. Inom frontend har Fullstack-utvecklaren som mål att uppnå bästa möjliga design för en smidig användarupplevelse och ser till att nyckelfunktionerna och gränssnitten är användarvänliga. Inom backend arbetar de i sin tur med databaser och servrar för att säkerställa korrekt informationsflöde och datasäkerhet.

En Fullstackutvecklare måste veta hur man kodar många olika programmeringsspråk som används för mjukvaru- och webbutveckling och bör bland annat behärska HTML, CSS, avancerad, Javascript, Backendutveckling, programmeringsmetodik, UX och design. Jobbet kräver stor problemlösningsförmåga för att testa appar och lösa problem och buggar.

Worko är specialiserade på att rekrytera Fullstack-utvecklare i hela Sverige. Vi har anpassat oss efter dagens rekryteringsklimat och ligger steget före traditionell rekrytering då vi endast använder oss av proaktiva metoder för att leverera rätt kandidater inom fullstack. Vi stöttar företag i det strategiska arbetet för att matcha resurserna och rekryteringen till företagets tillväxtplan.

3 tips för att rekrytera Fullstackutvecklare

  • 1.Rekrytera proaktivt
    Proaktiv rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar för att få rätt utvecklare på plats i tid jämfört med att starta rekryteringsprocessen först när en akut situation uppstår. Se till ert årliga kompetensbehov – vilka projekt, leveranser och förändringar står ni inför? Låt det styra er kompetensförsörjning för att få ett jämnt inflöde av lämpliga kandidater.
  • 2. Hör av er till potentiella kandidater kontinuerligt
    Eftertraktade fullstackutvecklare har ofta redan attraktiva anställningar – därför är det ni som måste söka kontakt med dem. Hör av er löpande för att säkerställa att ert företag finns i deras medvetande och för att få koll på deras tillgänglighet. Även om tajmingen inte är rätt för stunden så kanske det finns ett intresse av att byta jobb längre fram.
  • 3. Skräddarsy jobberbjudandet utifrån kandidaterna
    Fullstackutvecklare känner till sitt värde på marknaden och har ofta redan trygga arbetsvillkor och bra förmåner hos sin befintliga arbetsgivare. För att attrahera kandidater till behöver ni därför förstå vad som efterfrågas och anpassa erbjudandet så gott det går.

Låt Worko hjälpa dig att hitta Fullstackutvecklare – kontakta oss idag!

Att attrahera kandidater inom bristyrken är utmanande. Vår rekommendation är därför att du börjar med att se över strategin för kompetensförsörjningen. Läs om hur Worko rekryterar strategiskt inom IT-sektorn.