Rekrytera Backend-utvecklare

Jag hjälper er rekrytera er nästa Backend-utvecklare.
Prata med Alexander

Att rekrytera backend-utvecklare är en stor utmaning för företag idag eftersom efterfrågan på rollen är så stor och ständigt ökar med teknikens framfart. Därför jobbar vi för att hjälpa er att ligga steget före i all er rekrytering inom tech.

En backend-utvecklare är ansvarig för servern, applikationskoden och datastrukturerna för webbplatser och deras associerade appar. De arbetar vanligtvis som en del av ett team med frontend- och fullstack-utvecklare för att bygga och underhålla webbplatser från grunden.

En framgångsrik backend-utvecklare bör ha kunskaper inom Java, Python, C3 och SQL. De behöver också flera soft skills och vana för att jobba agilt eller med DevOps. Eftersom de kommer att arbeta med projektledare, frontend-utvecklare och mer, är lagarbete en viktig färdighet för alla framgångsrika backend-utvecklare.

Worko är specialiserade på att rekrytera Backend-utvecklare. Vi har anpassat oss efter dagens rekryteringsklimat och ligger steget före traditionell rekrytering då vi endast använder oss av proaktiva metoder för att leverera rätt kandidater inom tech. Vi stöttar företag i det strategiska arbetet för att matcha resurserna och rekryteringen till företagets tillväxtplan.

3 tips för att rekrytera Backend-utvecklare

  • 1.Rekrytera proaktivt
    Proaktiv rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar för att få rätt utvecklare på plats i tid jämfört med att starta rekryteringsprocessen först när en akut situation uppstår. Se till ert årliga kompetensbehov – vilka projekt, leveranser och förändringar står ni inför? Låt det styra er kompetensförsörjning för att få ett jämnt inflöde av lämpliga kandidater.
  • 2. Hör av er till potentiella kandidater kontinuerligt
    Eftertraktade backend-utvecklare har ofta redan attraktiva anställningar – därför är det ni som måste söka kontakt med dem. Hör av er löpande för att säkerställa att ert företag finns i deras medvetande och för att få koll på deras tillgänglighet. Även om tajmingen inte är rätt för stunden så kanske det finns ett intresse av att byta jobb längre fram.
  • 3. Skräddarsy jobberbjudandet utifrån kandidaterna
    Backend-utvecklare känner till sitt värde på marknaden och har ofta redan trygga arbetsvillkor och bra förmåner hos sin befintliga arbetsgivare. För att attrahera kandidater till er behöver ni därför förstå vad som efterfrågas och anpassa erbjudandet så gott det går.

Låt Worko hjälpa dig att hitta backend-utvecklare – kontakta oss idag!

Att attrahera kandidater inom bristyrken är utmanande. Vår rekommendation är därför att du börjar med att se över strategin för kompetensförsörjningen. Läs om hur Worko rekryterar strategiskt inom IT-sektorn.