Rekrytera Apputvecklare

Jag hjälper dig rekrytera apputvecklare
Prata med Daniel

Enligt EU kommer det behövas cirka fem miljoner apputvecklare inom de närmsta åren. Branschen är under snabb utveckling och för att lyckas rekrytera rätt apputvecklare gäller det att ligga steget före. Här går vi igenom hur.

Apputvecklare, som även kan kallas mjukvaruutvecklare eller software developer, utvecklar och ändrar källkod för mjukvaruapplikationer. Dessa applikationer syftar till att hjälpa kunder med datoruppgifter eller program.

Kort förklarat utvecklas appar för iOS-enheter vanligen i programmeringsspråket Swift medan appar för Android-enheter brukar utvecklas i Kotlin. Det går även att använda ramverken React Native eller Flutter som fungerar förbåde iOS och Android – dock med vissa begränsningar för grafikintensiva appar. Vi hjälper er med vilken typ av apputvecklare du behöver beroende på din app. 

Worko är specialiserade på att rekrytera apputvecklare i Sverige. Vi har anpassat oss efter dagens rekryteringsklimat och ligger steget före traditionella rekryteringsföretag då vi endast använder oss av proaktiva metoder för att leverera rätt kandidater inom tech. Vi stöttar företag i det strategiska arbetet för att matcha resurserna och rekryteringen till företagets tillväxtplan.

3 tips för att rekrytera Apputvecklare

  • 1. Rekrytera proaktivt
    Proaktiv rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar för att få rätt utvecklare på plats i tid jämfört med att starta rekryteringsprocessen först när en akut situation uppstår. Se till ert årliga kompetensbehov – vilka projekt, leveranser och förändringar står ni inför? Låt det styra er kompetensförsörjning för att få ett jämnt inflöde av lämpliga kandidater.
  • 2. Hör av er till potentiella kandidater kontinuerligt
    Eftertraktade apputvecklare sitter ofta med attraktiva anställningar – därför är det ni som måste söka kontakt med dem. Hör av er löpande för att säkerställa att ert företag finns i deras medvetande och för att få koll på deras tillgänglighet. Även om tajmingen inte är rätt för stunden så kanske det finns ett intresse av att byta jobb längre fram.
  • 3. Skräddarsy jobberbjudandet utifrån kandidaterna
    Apputvecklare känner till sitt värde på marknaden och har ofta redan trygga arbetsvillkor och bra förmåner hos sin befintliga arbetsgivare. För att attrahera behöver ni därför förstå kandidatens preferenser och anpassa erbjudandet så gott det går.

Att attrahera kandidater inom bristyrken är utmanande. Vår rekommendation är därför att du börjar med att se över strategin för kompetensförsörjningen. Läs om hur Worko rekryterar strategiskt inom IT-sektorn.