Insperarande läsning och lyssning om ledarskap och rekrytering

Artikel: Ta hand om dig själv för att kunna ta hand om andra
Som HR-ledare är det viktigt att hålla sig både fysiskt och mentalt frisk. Trots att HR-avdelningarna ofta har ett övergripande ansvar för att säkerställa medarbetarnas välmående glömmer många bort att lägga till sig själva i ekvationen. Genom att applicera mer “self care” i vardagen kan HR-ledare se till att följa tumregeln att “först ta hand om sig själv för att sedan ta hand om andra” – och bli ännu mer effektiva ledare.

Läs hela artikeln här: https://www.hrmorning.com/articles/hr-self-care/ 


Bok: Facilitera!
Facilitering – att stötta en grupp så att de når önskat syfte och resultat, genom att fokusera på processen – är ett verktyg som alla chefer och ledare borde ha i sin ledarskapslåda. Det tycker Anna Gullstrand, som skrivit boken Facilitera! på just detta ämnet. Boken prisades som årets HR-bok på HR-galan 2020.

Beställ boken på Adlibris eller Bokus


Artikel: Självledarskap för teamet – viktigare än någonsin?
Hemarbetet har inneburit nya utmaningar för såväl chefer som medarbetare. För chefer har det varit svårt att leda på distans, medan många medarbetare i sin tur har haft svårt att navigera i denna nya verklighet. I denna text från Chef ger Sofia Brax, ledarskapskonsult inom hr och hållbarhet, sina 7 bästa tips för hur du kan främja självledarskapet i ditt team.

Läs hela artikeln här: https://chef.se/7-steg-till-sjalvledarskap-ditt-team/ Tre lyssningstips:

Podcast: HR Talks
HR Talks Podden riktar sig till specifikt till HR-ledare eller chefer som har ett intresse för frågorna. Podden fokuserar särskilt på HR-frågor som driver transformation och tillväxt inom Sveriges näringsliv. Genom intervjuer och samtal med seniora HR-chefer, företagsledare och utvalda experter, ges olika perspektiv på de utmaningarna som finns inom området idag. Varje vecka kommer ett nytt avsnitt med en konkret utmaning och ny gäst, så här finns massor av inspiration att hämta!

Läs mer och lyssna här: https://hrtalks.se/ 


Podcast: All Hands
Katelin Holloway från Initialized Capital, bjuder in VD:ar, seniora ledare och HR-innovatörer för att diskutera aktuella ämnen inom HR i podden All Hands. Podden syftar till att överbryggar gapet mellan HR och business, och gräver i vad det innebär att tillämpa principen ”People First”, och varför det inte ska ses som ett hinder, utan snarare en förutsättning för att lyckas inom ett företag.

Läs mer och lyssna här: https://lattice.com/all-hands-podcast 


Podcast: HR Digitaliseringspodden
Den som jobbar med HR och personalfrågor eller som ledare och känner sig osäker när det kommer till digitalisering och teknik kan få mycket ny kunskap i HR Digitaliseringspodden. Podden tar upp frågeställningar, begrepp och företeelser kopplade till digitalisering, molntjänster, Big Data och Artificiell Intelligens och hur det kan kopplas till HR.

Läs mer och lyssna här: https://poddtoppen.se/podcast/1479098064/hr-digitaliseringspodden