Brist på utvecklare? Worko hjälper dig med rekrytering i Stockholm

Många företag inom IT/tech har idag svårt att hitta personal. I takt med att behovet av utvecklare ökar så behöver företagen hitta nya vägar för att nå fram till de potentiella kandidaterna. Utmaningen är inte minst stor för de som arbetar med rekrytering i Stockholm.

Behöver du rekrytera techpersonal i Stockholm? Många av de potentiella kandidaterna som arbetar inom IT/tech är passivt arbetssökande. Vi på Worko är experter på att rekrytera just den här kompetensen!

70 000 it-experter kommer att saknas år 2024, enligt en rapport från IT & Telekombolagen som publicerades i slutet av 2020. Bristen på utvecklare är inte mist stor i Stockholm, vilket ökar kraven på de som arbetar med rekrytering i Stockholm. I takt med att konkurrensen om kandidaterna blir större har också de potentiella kandidaterna större möjlighet att ställa krav på sina potentiella arbetsgivare.

Så lyckas du med rekrytering av IT-personal i Stockholm 

  1. Förlita dig inte på “klassisk” rekrytering – det kommer inte att fungera . Tiden då det räckte med att lägga ut en annons är förbi. Den mest attraktiva kompetensen sitter idag nästan uteslutande på trygga, bra jobb. Ofta har de också bra villkor, då deras nuvarande arbetsgivare är mycket väl medvetna om hur värdefull deras kompetens är, inte minst i huvudstaden. Därför behöver du som vill lyckas med din rekrytering i Stockholm hitta andra vägar. För att lyckas med rekrytering, inte minst i en storstad som Stockholm, behöver du nå de passiva kandidaterna.
  2. Jobba med kontinuerlig rekrytering. Det räcker inte att genomföra rekryteringsprocesser under korta tidsperioder. På den nya arbetsmarknaden, inte minst då man rekryterar till bristyrken, rekommenderar vi att man arbetar med rekrytering ständigt och löpande, på årsbasis. Det är bättre att genomföra tolv intervjuer under ett års tid, än tolv stycken under en och samma månad. Det är så vi arbetar med rekrytering i Stockholm.
  3. Var proaktiv. Vänta inte tills den tidpunkt då behovet av personal uppstår. Efter många år i rekryteringsbranschen vet vi att det helt enkelt är för sent. När rekryteringsprocessen är genomförd, och kandidaten man väljer har betat av sin uppsägningstid och onboardats på arbetsplatsen, är det inte ovanligt att det har hunnit gå nio månader sedan det att behovet först uppstod. Genom att rekrytera proaktivt kan ni spara både tid och pengar. Det finns många rekryteringsfirmor i Stockholm, men vårt arbete med proaktiv rekrytering gör att vi på Worko sticker ut.

Behöver du hjälp med rekrytering i Stockholm? Kontakta Worko, ditt rekryteringsföretag i Stockholm!