Vad du inte får missa när du söker en UX/UI-designer

Digitaliseringen har medfört nya krav hos den moderna konsumenten varpå UX/UI-designers kunskaper blivit mycket eftertraktade. Genom strategisk kompetensförsörjning ökar chansen för att du som rekryterande chef hittar kandidaten som tar er användarupplevelse till en ny nivå.

Den största utmaningen vi på Worko stöter på bland kunder som ska rekrytera inom IT-branschen kretsar kring att uppnå ett inflöde av passiva arbetssökande. Det vill säga kandidater som kan tänka sig att byta jobb om de blir erbjudna något bättre. Och det är just där vår lösning kommer in. Genom strategisk kompetensförsörjning och proaktivt nätverkande med talanger inom området har du möjlighet att uppnå snabbare och mer träffsäkra resultat än om du påbörjar en rekryteringsprocess först när ett akut behov uppstår. Står du inför att rekrytera en UX/UI-designer rekommenderar vi att du använder dig av proaktiv rekrytering för att få koll på när de bästa kandidaterna kommer att finnas tillgängliga. Här förklarar vi mer om hur du rekryterar strategiskt inom IT.

Tack vare vår gedigna erfarenhet vet vi på Worko även vilka personliga egenskaper som är önskvärda att UX/UI-designer har för att lyckas med sitt arbete – både nu och i framtiden.

Tre egenskaper att leta efter hos framtidens UX/UI-designer

  • Noggrann. En UX/UI-designer behöver arbeta systematiskt för att lära känna kunden så bra som möjligt. Interaktionen mellan människa och teknik måste analyseras noggrant eftersom ett användarvänligt gränssnitt ofta är det som avgör om konsumenten väljer att köpa en produkt eller klicka sig vidare till en konkurrent.
  • Social . Eftersom yrket innefattar nära samarbete med andra befattningar och kretsar mycket kring att läsa av människor är hög social kompetens särskilt eftertraktat.
  • Nyfiken . Det är viktigt att undersöka om kandidaten har ett nyfiket förhållningssätt eftersom en UX/UI-designers uppdrag handlar om att analysera människors beteenden, sätta sig in i affärer och lära sig nya tekniker.

Få hjälp av Worko med strategisk kompetensförsörjning. Kontakta oss här!