Stöd under hela rekryteringsprocessen

På den gamla arbetsmarknaden så tackade som regel alltid kandidaten ja till ett anställningserbjudande – på den nya arbetsmarknaden möter arbetsgivare helt andra förutsättningar.

Worko stödjer dig under hela rekryteringsprocessen

  • Rådgivning och coachning som gör dig till kandidaternas nästa arbetsgivare
  • Hjälper er att ta in och använda strukturerad feedback från kandidater

Kraven på förmåner, ersättning, utvecklingsmöjligheter och anställningsförhållanden fortsätter att öka. Våra tjänster hjälper dig att gå hela vägen med just de kandidater som du värderar högst. Detta leder till att ni rekryterar rätt kandidater oftare, med mindre bortfall ur er rekryteringsprocess.

Rådgivning och coachning som gör dig till kandidaternas nästa arbetsgivare

Eftersom vi är en tredje part till er så får vi den information som ni inte får – men som är viktig för att ni skall gå hela vägen till anställning. När vi jobbar långsiktigt med våra kunders strategiska kompetensförsörjning så ingår alltid detta stöd. Informationen hjälper er att: fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare, justera innehållet under intervjuerna baserat på kandidatens intressen vilket ger en ökad anställningsgrad.

Hjälper er att ta in och använda strukturerad feedback från kandidater

Vi erbjuder er att ta in strukturerad feedback från kandidater. Detta ger er insikter om hur kandidater uppfattar er och leder till att ni i högre utsträckning attraherar och slutligen anställer kandidater. Vår data visar att det finns en korrelation mellan hög kandidatupplevelse och organisk tillväxt. Ta kontroll över denna data och använd den för att ständigt förbättra er rekryteringsprocess.

Vi hjälpte Betonmast att öka effekten i sin rekrytering som skapade en snabb tillväxt

Betonmast grundades i Norge och etablerade sig i Sverige 2014. Målen för tillväxt var ambitiösa och kraven på medarbetarna var höga, ta reda på mer om detta case.

Läs mer här

2018 fattade Westcode Solutions beslut om att växa

När det var dags för tillväxt så hade man engagerat traditionella rekryteringsföretag. Men kandidaterna hade inte den rätta kompetensnivån.

Läs mer här

Lämna dina uppgifter så återkommer vi till dig!