Rekrytera systemingenjör i Malmö

Jag hjälper dig att ligga steget före med rekryteringen av systemingenjörer.
Prata med Marcus

Den största utmaningen när man ska rekrytera systemingenjör i Malmö är att matcha företagets behov med kandidaternas tillgänglighet. Systemingenjörer är väldigt attraktiva på arbetsmarknaden, och därmed svårrekryterade. Worko kan hjälpa er att rekrytera att rätt systemingenjör.

En systemingenjör är den person som ansvarar för att utveckla till exempel ett datorsystem. Systemingenjören både planerar och skapar systemet, och felsöker det för eventuella buggar. Systemteknikområdet innefattar allt mellan kraftsystemteknik till datorsystemteknik. En systemingenjör kan ha olika specialiteter och inriktningar men handlar i grund och botten om att skapa system som ska hantera något form av behov och lösning, i form av t.ex robotmaskiner eller datorchips.

Det vanligaste systemingenjören jobbar som datorsystemingenjör. Datorsystem består av all hårdvara och mjukvara som är sammankopplade, och för att systemet ska fungera korrekt och effektivt anger en datorsystemingenjör vilka delar som behövs och det bästa sättet att lägga ut dem. Andra inriktningar inom detta område är t.ex nätverkssystemingenjör och kraftsystemingenjör. Båda har teknisk karaktär, som datasystemingenjören, men man arbetar med olika tekniker.

Systemingenjörer har oftast en högskoleutbildning med teknikinriktning. De arbetar ofta i team, i nära kontakt de människor som ska använda systemet. Den mest framgångsrika systemingenjören är nyfiken, initiativtagande och vill alltid förstå helheten.

Worko är specialiserade på att rekrytera systemingenjörer i Malmö. Vi har anpassat oss efter dagens rekryteringsklimat och ligger steget före traditionella rekryteringsföretag. Worko använder sig av utarbetade proaktiva metoder för att leverera rätt kandidater inom systemingenjörer när ni behöver dem. Vi stöttar företag i det strategiska arbetet för att matcha resurserna och rekryteringen till företagets tillväxtplan.

3 tips för att rekrytera systemingenjör

  • 1. Rekrytera proaktivt
    Proaktiv rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar för att få rätt systemingenjör på plats i tid jämfört med att starta rekryteringsprocessen först när en akut situation uppstår. Se till ert årliga kompetensbehov – vilka projekt, leveranser och förändringar står ni inför? Låt det styra er kompetensförsörjning för att få ett jämnt inflöde av lämpliga kandidater.
  • 2. Hör av er till potentiella kandidater kontinuerligt
    Eftertraktade systemingenjörer har ofta redan attraktiva anställningar – därför är det ni som måste söka kontakt med dem. Hör av er löpande för att säkerställa att ert företag finns i deras medvetande och för att få koll på deras tillgänglighet. Även om tajmingen inte är rätt för stunden så kanske det finns ett intresse av att byta jobb längre fram.
  • 3. Skräddarsy jobberbjudandet utifrån kandidaterna
    Systemingenjörer känner till sitt värde på marknaden och har ofta redan trygga arbetsvillkor och bra förmåner hos sin befintliga arbetsgivare. För att attrahera kandidater till er behöver ni därför förstå vad som efterfrågas och anpassa erbjudandet så gott det går.

Vi på Worko har koll på när kandidaterna kan tänka sig att byta jobb, oavsett om det är nu, om ett par månader eller ett par år framåt i tiden. Läs mer om hur Worko kan hjälpa dig attrahera passiva kandidater här.