Rekrytera Scrum Master i Göteborg

Scrum är ett arbetssätt som används för att hantera komplexa adaptiva problem, samtidigt som teamet levererar på ett produktivt och kreativt sätt. Ordet “scrum” kommer från rugbyn och är namnet på det moment när bollen sätts i spel.

För att tillämpa arbetssättet behövs en scrum master som övervakar och vägleder ett scrum team. Scrummästarens ser till att teamet följer scrums ramvärden och agila praxis och motiverar teamet att förbättra processer, underlättar möten och beslutsprocesser och eliminerar teamhinder.

En framgångsrik scrum master bör ha ett fast grepp om agila metoder och förmågan att effektivt leda utvecklingsteam. En enastående scrum master bör även ha utmärkta interpersonella, projektlednings- och problemlösningsförmåga.

Worko är specialiserade på att rekrytera inom IT och Tech i Göteborg. Vi har anpassat oss efter dagens rekryteringsklimat och ligger steget före traditionella rekryteringsföretag då vi endast använder oss av proaktiva metoder för att leverera rätt kandidater inom IT. Vi stöttar företag i det strategiska arbetet för att matcha resurserna och rekryteringen till företagets tillväxtplan.

3 tips för att rekrytera en scrum master

  • 1. Rekrytera scrum master proaktivt
    Proaktiv rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar för att få rätt scrum master på plats i tid jämfört med att starta rekryteringsprocessen först när en akut situation uppstår. Se till ert årliga kompetensbehov – vilka projekt, leveranser och förändringar står ni inför? Låt det styra er kompetensförsörjning för att få ett jämnt inflöde av lämpliga kandidater.
  • 2. Hör av er till potentiella kandidater kontinuerligt
    Eftertraktade scrum masters sitter ofta med attraktiva anställningar – därför är det ni som måste söka kontakt med dem. Hör av er löpande för att säkerställa att ert företag finns i deras medvetande och för att få koll på deras tillgänglighet. Även om tajmingen inte är rätt för stunden så kanske det finns ett intresse av att byta jobb längre fram.
  • 3. Skräddarsy jobberbjudandet utifrån kandidaterna
    Scrum masters känner till sitt värde på marknaden och har ofta redan trygga arbetsvillkor och bra förmåner hos sin befintliga arbetsgivare. För att attrahera behöver ni därför förstå kandidatens preferenser och anpassa erbjudandet så gott det går.

Att attrahera kandidater inom bristyrken är utmanande. Vår rekommendation är därför att du börjar med att se över strategin för kompetensförsörjningen när du ska rekrytera IT-specialist. Läs om hur Worko rekryterar strategiskt inom IT-sektorn.