Rekrytera Cloud Engineer

En Cloud Engineer ansvarar för att utföra de tekniska uppgifterna i samband med cloud computing. Detta kan innebära allt från att designa molnprogramvara och molnsystem till att implementera och underhålla dem. Mindre organisationer rekryterar ofta en enda cloud engineer som generalist, medan större företag är mer benägna att dela upp rollen i flera positioner för mer specialiserad expertis.

Det är av största vikt att en cloud engineer har erfarenhet av minst en av de tre stora molnleverantörerna: Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure och Google Cloud Platform. De bästa cloud engineers är mångbegåvade med expertis inom IT-arkitektur, mjukvaruutveckling och drift, och beprövade strategier för skalbarhet och katastrofåterställning.

Worko är specialiserade på att rekrytera inom IT och Tech i Sverige. Vi har anpassat oss efter dagens rekryteringsklimat och ligger steget före traditionella rekryteringsföretag då vi endast använder oss av proaktiva metoder för att leverera rätt kandidater inom IT. Vi stöttar företag i det strategiska arbetet för att matcha resurserna och rekryteringen till företagets tillväxtplan.

3 tips för att rekrytera en scrum master

  • 1. Rekrytera proaktivt
    Proaktiv rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar för att få rätt cloud engineer på plats i tid jämfört med att starta rekryteringsprocessen först när en akut situation uppstår. Se till ert årliga kompetensbehov – vilka projekt, leveranser och förändringar står ni inför? Låt det styra er kompetensförsörjning för att få ett jämnt inflöde av lämpliga kandidater.
  • 2. Hör av er till potentiella kandidater kontinuerligt
    Eftertraktade cloud engineers sitter ofta med attraktiva anställningar – därför är det ni som måste söka kontakt med dem. Hör av er löpande för att säkerställa att ert företag finns i deras medvetande och för att få koll på deras tillgänglighet. Även om tajmingen inte är rätt för stunden så kanske det finns ett intresse av att byta jobb längre fram.
  • 3. Skräddarsy jobberbjudandet utifrån kandidaterna
    Cloud engineers känner till sitt värde på marknaden och har ofta redan trygga arbetsvillkor och bra förmåner hos sin befintliga arbetsgivare. För att attrahera behöver ni därför förstå kandidatens preferenser och anpassa erbjudandet så gott det går.

Att attrahera kandidater inom bristyrken är utmanande. Vår rekommendation är därför att du börjar med att se över strategin för kompetensförsörjningen när du ska rekrytera inom IT. Läs om hur Worko rekryterar strategiskt inom IT-sektorn.