Har ni strategin som krävs för att rekrytera framtidens mjukvarutestare?

Användarnas krav på appar, hemsidor och IT-system blir allt högre vilket i sin tur medför ett ökat behov av duktiga mjukvarutestare. För att lyckas attrahera kandidater i tid och hitta dem som drivs av konstant utveckling är proaktiv rekrytering A och O. 

Att det råder stor brist på mjukvarutestare är ett faktum. Hemsidor och program ska fungera på olika webbläsare och enheter, hantera många besökare utan att krascha och leva upp till förväntningar på användarvänlighet. Kontinuerlig kvalitetssäkring och underhåll kan vara det som avgör om affären når framgång eller inte varpå mjukvarutestare blivit en självklar nyckelroll inom organisationer. Den bästa lösningen för att säkra er kompetensförsörjning nu och i framtiden är att rekrytera proaktivt.

Kartlägg kompetensbehovet för hela verksamhetsåret så blir det lättare att påbörja en rekryteringsprocess i god tid och därmed minska risken för en felrekrytering. Se också till att hålla kontinuerlig kontakt med mjukvarutestare som kan vara intressanta för er i framtiden. De sitter oftast redan med bra anställningar men är troligen öppna för ett jobbyte om de blir erbjudna något bättre. Vi på Worko kontaktar proaktivt passiva kandidater för att få koll på när de mest lämpliga personerna kommer vara tillgängliga. Läs mer om hur du rekryterar proaktivt här.

Worko är specialiserade på IT-branschen. Vi vet vilka kompetenser och certifieringar som är önskvärda att mjukvarutestare har men också vilka personliga egenskaper som är minst lika viktiga för att nå framgång med arbetet.

Tre efterfrågade egenskaper hos mjukvarutestare

  • Lösningsorienterad. Kvalitetssäkring kräver en god analytisk förmåga. Mjukvarutestare behöver strukturerat och noggrant komma fram till fungerande lösningar. Som rekryterande chef bör du därför testa kandidatens problemlösningsförmåga under rekryteringsprocessen. 
  • Nyfiken. Identifiera om kandidaten har ett nyfiket förhållningssätt. Mjukvarutestare behöver ha ett intresse för att ta reda på hur saker och ting hänger ihop och hur olika system kommunicerar med varandra. Dessutom kommer yrkesgruppen ständigt tvingas lära sig nytt i takt med att mjukvaror utvecklas och nya tekniker uppstår.  
  • Pedagogisk. Förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt sätt är en eftertraktad egenskap bland mjukvarutestare. För att driva komplexa samarbeten framåt är det viktigt att kunna motivera när tester bör genomföras och vilka lösningar som kommer att förbättra upplevelsen av mjukvaran.

 

Vill du få hjälp att möta bristen på mjukvarutestare? Kontakta oss!