Kalkylator

Kalkylatorer byter sällan arbetsgivare. De är otroligt lojala mot arbetschefer och VD:ar som dem jobbat med. Dessutom är kalkylatorer till skillnad från andra inom byggbranschen inte lika projektorienterade. Det kan därför vara utmanande att  övertyga en kvalificerad kalkylator att byta arbetsgivare.

Vi är ett rekryteringsföretag som har särskilda metor för att lyckas med rekrytering av kalkylkompetens

För att lyckas med att rekrytera den här rollen är tid den viktigaste tillgången. Kalkylatorer är analytiska i sin natur, de bestämmer sig inte för att byta jobb över en natt. Dessutom är det ofta ett strategiskt beslut att öka omsättning eller volymer, skapa tid för andra uppgifter för VD eller arbetschef som ligger till grund för att ett rekryteringsbehov uppstår. När detta beslut fattas skall det redan finnas kandidater som har er på sin radar – då kan ni snabbt få ut maximal effekt av er beslut.

Worko presenterar kundens projekt till duktiga kalkylatorer och genom att ha kontinuerlig kontakt med ett stort antal av dem kan vi även veta när ett byte blir aktuellt. Genom att hitta unika vinklar i varje kunds roll kan vi motivera kalkylatorer att byta arbetsgivare. De här vinklarna är inte alltid helt uppenbara men gräver vi lite under ytan så tar vi redan på vilka skillander kopplade till metoder och arbetssätt som just er kalkylroll har. Detta proaktiva arbete och kartläggning av potentiella kandidater är anledningen till att våra kunder blir nöjda varje gång de rekryterar genom oss.

Vi hjälpte Betonmast att öka effekten i sin rekrytering som skapade en snabb tillväxt

Betonmast grundades i Norge och etablerade sig i Sverige 2014. Målen för tillväxt var ambitiösa och kraven på medarbetarna var höga, ta reda på mer om detta case.

Läs mer här

På jakt efter unik kompetens?

Vi har tillgång till passiva kandidater. Våra rekryterare hjälper dig att hitta rätt förutsättningar och skapar ett större inflöde av intervjuklara kandidater kontinuerligt och över tid.