Bristen på javautvecklare ställer krav på nytänkande rekryteringsprocesser

Eftersom Java är ett av världens populäraste programmeringsspråk har javautvecklare blivit en mycket eftertraktad yrkesgrupp, inte minst bland bolag som hanterar enorma mängder data. Bristen på javautvecklare i Sverige är så pass stor att chefer behöver rekrytera proaktivt för att säkra kompetensförsörjningen.

Vi på Worko har en förhoppning om att minska antal felrekryteringar och stress bland chefer som är i behov av kandidater på en eftertraktad marknad. Vårt svar på hur bristen på javautvecklare bäst bemöts stavas proaktiv rekrytering. Genom strategisk kompetensförsörjning levererar vi på Worko intervjuklara talanger månadsvis. Läs mer om hur vi aktivt skapar ett inflöde av kandidater.

Här är några råd på vägen till dig som söker Javautvecklare:

  • Sätt dig in i javautvecklarens perspektiv. Javautvecklare vet sitt värde på arbetsmarknaden och har vanligtvis en bra anställningsform med attraktiva förmåner. Undersök därför vad kandidaterna värderar högt i val av arbetsgivare innan du skräddarsyr ett erbjudande.
  • Sköt kompetensförsörjningen strategiskt. Analysera ert årliga kompetensbehov. Vilka roller behövs för att driva igenom kommande projekt eller förändringar? Låt det styra er kompetensförsörjning och börja sedan rekrytera proaktivt. På så vis skapas förutsättningar för ett jämnt inflöde av attraktiva kandidater och ni blir dessutom bättre rustade för att hantera akuta kompetensbehov.
  • Nätverka med javautvecklare på löpande basis. Eftersom marknaden skriker efter javautvecklares kompetens är det viktigt att kontinuerligt höra av sig till potentiella kandidater med målet att kartlägga deras tillgänglighet och öka kännedomen om er som arbetsgivare. 

Vi diskuterar mer än gärna ert kompetensbehov.