IT-rekrytering i övriga Sverige

Behöver ditt företag hjälp med rekrytering inom IT? IT-rekrytering har kommit att bli en av de mest utmanande formerna av rekrytering, en negativ trend som syns i hela landet. Allt fler företag påverkas av den digitala utvecklingen och efterfrågan på specialister är stor. Man kan dessutom se att färre utbildar sig inom området. I storstäderna är trycket på kompetens som allra störst, men såklart även på andra platser i landet. Worko hjälper dig med IT-rekrytering i storstäderna och övriga Sverige. Hitta ditt företags nya stjärnor tillsammans med oss.

Rekrytera inom IT i övriga Sverige 

På Worko är vi specialister inom IT-rekrytering. Därför vet vi också vad som krävs för att företag runt om i landet ska kunna rekrytera rätt kompetens. Våra professionella rekryterare arbetar med verksamheter utspridda över hela Sverige. Vi vet hur de eftertraktade kandidaterna fungerar på just den plats där du befinner dig.

En av många fördelar med att låta Worko hantera din rekrytering är att vi tar fram en värdefull kandidatbank. Eftersom vi är tredje part tar vi del av information som du inte får och hittar kandidaterna som annars är svåra att nå. Vi samlar även in data som hjälper dig skapa förståelse för vad som krävs av dig och ditt företag – men också av oss. 

Hör av dig till Worko redan idag. Vi hjälper företag i storstäderna och övriga Sverige rekrytera IT-branschens främsta kompetens. Läs mer om hur ett samarbete med Worko går till här

Med oss kommer du i kontakt med de lämpligaste kandidaterna 

Oavsett var du befinner dig i landet tävlar du med övriga Sverige om att rekrytera de bästa kandidaterna till ditt företag. Det är här Worko kommer in i bilden. Vi vet var rätt kompetens finns, hur kandidaterna fungerar och vad som krävs för att du ska kunna rekrytera dem till ditt företag. 

Faktum är att de flesta utbildade inom IT inte är aktivt sökande. De sitter redan på positioner men kan tänka sig att byta om rätt erbjudande dyker upp. Vi får dessa passiva kandidater att sätta ditt företag på kartan. 

Med Workos hjälp får du tillgång till ett stort nätverk och avgörande kontakter. Beroende på var i landet du är verksam kan dock kandidaternas förväntningar variera. Vi hjälper dig skapa en helhetsbild av den aktuella situationen. Detta involverar allt från löneanspråk till placering och det existerande utbudet av lämplig kompetens. 

I vilken stad ska du rekrytera, eller ska du anställa på fler olika platser i Sverige? Är du och ditt företag verksamma i en större eller mindre stad? Alla dessa faktorer spelar såklart roll och kommer att påverka din rekryteringsprocess. I en större stad är förväntningar på lön exempelvis högre, här är det dyrare att bo och leva än i en mindre stad. Det är viktigt att du har ett erbjudande som är lockande för den aktuella målgruppen. 

Hög leverans oavsett var i landet du befinner dig

Självklart erbjuder Worko en genomgående hög leverans, oavsett vart i landet du befinner dig. Att du kommer i kontakt med rätt kandidater är vårt största fokus. Vi hittar alltid en lämplig grupp sökande, både vad gäller omfattning och kompetens. Vi är dessutom noga med att kommunicera ditt företag och den aktuella tjänsten, så att förväntningarna motsvarar vad ditt företag har att erbjuda. 

Kom ihåg att det ofta är relevant att leta i övriga Sverige när du rekryterar inom IT. Den bästa kompetensen kan i många fall finnas någonstans i landet, framförallt om du är verksam i en mindre stad. Men oroa dig inte, vi vet var du ska börja leta. 

En väl genomarbetad rekryteringsprocess är viktig 

När du ska rekrytera inom IT är en tydlig och väl genomarbetad rekryteringsprocess mycket viktig. Worko har tagit fram en process som visat sig fungera mycket framgångsrikt. Fördelen med ett samarbete med Worko är att vi finns med och stöttar genom hela rekryteringsprocessen

Processens olika steg

Workshop: Vi börjar alltid med en workshop där vi går igenom din verksamhet och vad ni är i behov av. Här genomförs även en grundlig analys av hur din organisation fungerar och vi tar fram en plan för hur du ska kunna konkurrera med andra företag inom samma bransch. 

Kartläggning: Vi genomför sedan en kartläggning av din relevanta målgrupp. Var i Sverige finns kandidaterna och hur vi ska nå dem. 

Hitta och kontakta: Vi fortsätter sedan med att leta reda på och kontakta relevanta kandidater. Här är vi alltid noga med att utföra kontinuerlig återkoppling för att hålla igång relationen och behålla kandidaternas intresse för ditt företag. 

Kvalificera: Vi kvalificerar de sökande på ett unikt sätt för att försäkra oss om att enbart de bästa går vidare till intervju. Här utgår vi såklart från vilken eller vilka typer av kandidater du tror passar företaget och tjänsten. 

Boka intervju: Vi hjälper dig boka in intervjuer som du och dina kollegor genomför på egen hand. Självklart finns vi alltid tillgängliga för hjälp och stöttning ifall det skulle behövas. 

Rådgivning och uppföljning: Efter att intervjuer och övriga urvalsmetoder är genomförda ser vi till att alltid genomföra rådgivning och uppföljning. 

Anlita Worko  – vi hjälper dig med IT-rekrytering i storstäder och övriga Sverige 

Oavsett om du ska rekrytera inom IT i Stockholm, Göteborg, Malmö eller i en mindre stad är det alltid fördelaktigt att ta hjälp av ett rekryteringsföretag. Att rekrytera inom IT är svårt och du måste ständigt anpassa dig efter kampen om de bästa kandidaterna. Vid anställning av tuffare tjänster kan hjälp från professionella rekryterare vara helt avgörande. Tjänster med stor efterfrågan är allt från IT-arkitekter till IT-projektledare och systemutvecklare

Worko hjälp dig vara först på bollen. Vi ser till att de bästa kandidaterna har ditt företag i åtanke när de bestämmer sig för att leta efter nytt jobb. Vi ser även till så att du har ett urval av kandidater att välja mellan när ett behov väl uppstår. Varför inte boka in ett möte redan idag? Låt oss samtala om hur vi kan göra skillnad för ditt företag.