Så rekryterar du it-branschens tusenkonstnärer – fullstackutvecklare

Fullstackutvecklare tillhör en av IT-branschens mest efterfrågade yrkesroller. Mångsidigheten som fullstackutvecklare besitter gör att de fyller en viktig funktion inom de flesta utvecklingsområden. För att säkra kompetensbehovet gäller det att använda sig av rätt metod.

Att ha en fullstackutvecklare på plats internt som behärskar såväl frontend som backend och ser databaser och servicemiljöer som sin hemmaplan vore en ovärderlig tillgång, eller hur? 

Lösningsorienterade fullstackutvecklare med vilja att vidareutveckla sina kunskaper genom hela yrkeslivet väntas fortsätta vara eftertraktade på marknaden framöver. Vi på Worko är specialiserade på kompetensförsörjning inom IT och vet att det är utmanande att rekrytera när det råder stenhård konkurrens. Det bästa du kan göra som rekryterande chef är att anpassa din strategi efter läget. Här kan du läsa mer om Workos syn på rekrytering inom IT.

Hur ska du då gå tillväga för att attrahera fullstackutvecklare? Vi ger dig tre goda råd:

  • Ta fram en strategisk kompetensförsörjningsplan. Se till ert årliga kompetensbehov – vilka leveranser, projekt och förändringar står ni inför? Låt det styra er kompetensförsörjningsplan och rekrytera proaktivt. På så vis skapas förutsättningar för ett jämnt inflöde av kvalificerade kandidater och ni slipper drabbas av panik om en tjänst plötsligt måste tillsättas på grund av uppsägning, sjukskrivning eller annat.
  • Kontakta potentiella kandidater löpande. Förvänta er aldrig att eftertraktade kandidater kommer söka sig vidare eftersom de oftast sitter med attraktiva anställningar – det ligger på ert bord att kontakta dem. Hör av er kontinuerligt för att säkerställa att ert företag finns i deras medvetande och för att kartlägga deras tillgänglighet. Även om tajmingen inte är rätt just nu så kanske kandidaten kan tänka sig att byta jobb längre fram om ni fångar intresset.
  • Anpassa jobberbjudandet efter kandidaterna. Fullstackutvecklare är medvetna om sitt värde på marknaden och har ofta redan goda arbetsvillkor och förmåner hos sin arbetsgivare. För att attrahera kandidater till ert företag behöver ni därför sätta er in i vad de efterfrågar och skräddarsy erbjudandet så gott det går därefter. Visste du exempelvis att hela 35% av svenskarna tackar nej till tjänster om det inte finns möjlighet att jobba på distans? 

Låt Worko hjälpa dig att lösa kompetensbristen – kontakta oss idag!