Så rekryterar du eftertraktade apputvecklare 

Enligt EU väntas det behövas cirka fem miljoner apputvecklare om ett par år. Branschen är under snabb utveckling och för att lyckas attrahera rätt kandidater gäller det att anpassa sin rekryteringsmetod. Här går vi igenom hur.

Worko är specialiserade på kompetensförsörjning inom IT. Vår goda kännedom om ramverk och programmeringsspråk gör att vi vant guidar företag kring vilken apputvecklare de bör leta efter. Vi vet att det kan kännas som en djungel idag men kort förklarat så utvecklas appar för iOS-enheter vanligen i programmeringsspråket Swift medan appar för Android-enheter brukar utvecklas i Kotlin. Det går även att använda ramverken React Native eller Flutter som fungerar för både iOS och Android – dock med vissa begränsningar för grafikintensiva appar. Vi hjälper er att väga för-och nackdelar utifrån affärsplanen för att komma fram till vilken erfarenhet ni är i behov av. 

Att attrahera kandidater inom bristyrken är utmanande. Vår rekommendation är därför att du börjar med att se över strategin för kompetensförsörjningen. Läs om hur Worko rekryterar strategiskt inom IT-sektorn.

Här är våra bästa tips till dig som söker apputvecklare:

  • Rekrytera proaktivt. Proaktiv rekrytering skapar betydligt bättre förutsättningar för att få rätt apputvecklare på plats i tid jämfört med att starta rekryteringsprocessen först när en akut situation uppstår. Se till ert årliga kompetensbehov – vilka projekt, leveranser och förändringar står ni inför? Låt det styra er kompetensförsörjning för att få ett jämnt inflöde av lämpliga kandidater.
  • Hör av er till potentiella kandidater kontinuerligt. Eftertraktade apputvecklare sitter ofta med attraktiva anställningar – därför är det ni som måste söka kontakt med dem. Hör av er löpande för att säkerställa att ert företag finns i deras medvetande och för att få koll på deras tillgänglighet. Även om tajmingen inte är rätt för stunden så kanske det finns ett intresse av att byta jobb längre fram.
  • Skräddarsy jobberbjudandet utifrån kandidaterna. Apputvecklare känner till sitt värde på marknaden och har ofta redan trygga arbetsvillkor och bra förmåner hos sin befintliga arbetsgivare. För att attrahera kandidater till er behöver ni därför förstå vad som efterfrågas och anpassa erbjudandet så gott det går. 

Låt Worko hjälpa dig att hitta apputvecklare – kontakta oss idag!